Rapportageverplichtingen voor datacenters

Omgevingsdienst NL heeft onlangs afspraken gemaakt met de Dutch Data Center Association (DDA) en NLdigital om maatregelen te nemen die het energiegebruik van datacenters met maar liefst 10% kunnen terugdringen. Deze unieke samenwerking tussen omgevingsdiensten, vertegenwoordigers van de datacenters en datacentergebruikers in Nederland is een belangrijke stap naar een duurzamer samenleving. Maar het kan nog beter.

OD NZKG gaf namens Omgevingsdienst NL recent in samenwerking met RVO en de brancheorganisaties DDA en NL Digital twee workshops over rapportageverplichtingen rond verduurzaming van het energiegebruik door datacenters. Vanwege de goede eerdere ervaringen met de samenwerking op het gebied van duurzaamheid, verkennen de partijen nu of er mogelijkheden liggen om opnieuw samen te werken in landelijk verband om de verduurzaming van het energiegebruik door datacenters verder te versnellen.  

Tijdens de Green Data Center Conference van de brancheorganisatie DDA op 6 november in de Jaarbeurs Utrecht, is Omgevingsdienst NL met RVO aanwezig om te praten met de datacenters over verduurzaming van het energiegebruik door de branche.

Gerelateerde berichten